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Champagne wine polyphenols protect primary cortical neurons against peroxynitrite-induced injuryVAUZOUR, David; VAFEIADOU, Katerina; CORONA, Giulia et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 2007, Vol 55, Num 8, pp 2854-2860, issn 0021-8561, 7 p.Article

Simultaneous Monitoring of Gaseous CO2 and Ethanol above Champagne Glasses via Micro-gas Chromatography (μGC)CILINDRE, Clara; CONREUX, Alexandra; LIGER-BELAIR, Gérard et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 2011, Vol 59, Num 13, pp 7317-7323, issn 0021-8561, 7 p.Article

Contrôle prédictif de la production de levains : Associations des réseaux de neurones et d'un modèle de mesure : L'automatique dans l'agro-alimentaire = Predictive control of yeast productionTEISSIER, P; PERRET, B; LATRILLE, E et al.REE. Revue de l'électricité et de l'électronique. 1996, Num 7, pp 82-87, issn 1265-6534Article

Etude des macromolécules des vins de Champagne = Study of macromolecules in Champagne winesTUSSEAU, D; VAN LAER, S.Sciences des aliments. 1993, Vol 13, Num 3, pp 463-482, issn 0240-8813Article

The impact of base wine filtration on Champagne foam behaviorVIAUX, L; MORARD, C; ROBILLARD, B et al.American journal of enology and viticulture. 1994, Vol 45, Num 4, pp 407-409, issn 0002-9254Article

Films, bubbles, and foams of champagne winesVIGNES-ADLER, Michèle; ROBILLARD, Bertrand.Société française de chimie. sd, pp 154-169, isbn 2-86883-619-4, 1Vol, 16 p.Conference Paper

Definition of quality classes for champagne cork stoppers in the high quality rangeLOPES, F; PEREIRA, H.Wood science and technology (Print). 2000, Vol 34, Num 1, pp 3-10, issn 0043-7719Article

Contribution à l'étude des goûts de lumière des vins de ChampagneSEGUIN, Nadine.1984, 57 pThesis

Contribution à l'étude des goûts de lumière des vins de Champagne = Contribution to the study of « light » off flavors of Champagne winesSEGUIN, Nadine.1984, 56 fThesis

Contribution à l'étude des propriétés moussantes des vins de Champagne. Etude quantitative et qualitative des protéines des moûts et des vins de base champenois = Contribution to the study of Champagne wines foaming properties. Quantitative and qualitative study of the musts and the Champagne base wines proteinsMarchal, Richard; Maujean, A.1995, 162 p.Thesis

Un bloc froid pour le champagne = A refrigerating plant for Champagne wineRevue pratique du froid et du conditionnement d'air. 1992, Num 745, issn 0370-6699, p. 6Article

Influence des macromolécules et des particules sur la stabilité des mousses de solutions hydroalcooliques complexes: Application aux vins de Champagne = Influence of macromolecules and particules on the foam stability of complex hydroalcoholic solutions: Application to the wines of ChampagneSenee, Jérôme; Adler, M.1996, 188 p.Thesis

Influence des protéines sur le comportement de la mousse des vins de Champagne = Influence of proteins on the foam behaviour of Champagne winesMALVY, J; ROBILLARD, B; DUTEURTRE, B et al.Sciences des aliments. 1994, Vol 14, Num 1, pp 87-98, issn 0240-8813Article

Quelques apports de l'analyse factorielle multiple à l'analyse de données sensorielles = Contribution of multiple factor analysis to sensory data studyPAGES, J.Journal international des sciences de la vigne et du vin. 1996, Vol 30, Num 4, pp 221-236, issn 1151-0285Article

The champagne anglePEMBERTON, P. L; CALDER, I; O'SULLIVAN, C et al.Anaesthesia. 2002, Vol 57, Num 4, pp 402-403, issn 0003-2409Article

Le pressurage en Champagne : tradition et innovation = Pressing in Champagne : tradition and innovationPERNOT, N; VALADE, M.Revue française d'oenologie. 1995, Vol 35, Num 153, pp 61-67, issn 0395-899XArticle

Separation of the two major anthocyanins from champagne vintage by-products by gradient elution centrifugal partition chromatographyRENAULT, J. H; THEPENIER, P; ZECHES-HANROT, M et al.Journal of liquid chromatography. 1995, Vol 18, Num 8, pp 1663-1670, issn 0148-3919Article

LA LIBÉRATION PROGRESSIVE DU CO2 AU COURS DE LA DÉGUSTATION D'UN VIN DE CHAMPAGNE: LE ROLE DE LA TEMPÉRATURE DE SERVICELIGER-BELAIR, Gérard; VILLAUME, Sandra; CILINDRE, Clara et al.Revue française d'oenologie. 2010, Num 243, pp 17-21, issn 0395-899X, 5 p.Article

Caves : Les feux doux du champagne = Cellars : The soft fires of the champagneLux (Paris). 2003, Num 222, issn 0024-7669, p. 22Article

Was Dom Perignon really blind?BULLOCK, J. D; WANG, J. P; BULLOCK, G. H et al.Survey of ophthalmology. 1998, Vol 42, Num 5, pp 481-486, issn 0039-6257Article

Quantification of interferences in the direct measurement of proteins in wines from the Champagne region using the Bradford methodMARCHAL, R; SEGUIN, V; MAUJEAN, A et al.American journal of enology and viticulture. 1997, Vol 48, Num 3, pp 303-309, issn 0002-9254Article

Une cuverie plus flexible chez Moët & Chandon = A more flexible tank room for Moët & ChandonZINI, M.RIA. Revue économique et technique de l'industrie alimentaire européenne. 1996, Num 561, pp 87-88, issn 0035-4244Article

Scheduling transfer champagne productionHRUBY, H. F; PANTON, D. M.Omega (Oxford). 1993, Vol 21, Num 6, pp 691-697, issn 0305-0483Article

L'embouteillage des boissons. II: Le soutirage = Beverage bottling. II: FillingMILLET, P.Bios (Paris). 1990, Vol 21, Num 8-9, pp 59-70, issn 0366-2284, 12 p.Article

Contribution à l'étude de la floculation des levures : application à la champagnisationChraïbi Bel Houceine, Mohamed Khalid; Feuillat, M.1987, 174 p.Thesis

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